Een diversiteit aan vrouwen schaarde zich maandag 8 maart op de rijksbrede internationale vrouwendag in het Lucent Danstheater in Den Haag onder het thema Mix it.

Blackberry en kroost
Gewapend met in de ene hand een blackberry en in de andere een pistache four-fourtje spraken ze niet alleen over hun carrière bij de rijksoverheid ook over hun kroost. Omringd door informatiestands over deeltijdwerken, multicultureel netwerk rijksambtenaren en mobiliteitsbank was het plaatje compleet.

Renée vs Koos
Renée Bergkamp, (DG EZ) ondernemen en innovatie. Je zou haast denken, een man in een mannenwereld. Mis! Renée, een vrouw in een mannenwereld. Door niet bescheiden te zijn en opdrachten en klussen aan te pakken heeft zij het zo vér weten te schoppen. De essentie volgens haar: ‘ken uw dossier’ en weet dat mannen ook onzeker zijn door hun gebluf heen.

Koos van der Steenhoven, SG OCW, werkt in een omgeving die grotendeels uit vrouwen bestaat. Op de vraag een quotum voor vrouwen aan de top in te stellen, werd in de zaal divers gereageerd. Mag ook wel met een diversiteit aan vrouwen. Een deel uit de zaal vindt dat er een rijksbrede quotum gesteld moet worden ter stimulans om het glazen plafond te doorbreken. Een ander deel is van mening dat vrouwen op hun kwaliteiten beoordeeld moeten worden. Ondanks de positieve discriminatie werd het jammer genoeg minder positief opgevat.

Zeven godinnen
Hoe kan het ook anders … aansluitend een workshop. De godinnentraining: Zeven godinnen komen als moderne vrouwelijke archetypen tot leven. Welke godin ben jezelf en welke zou je meer de regie willen laten voeren op de werkvloer? Het strategisch inzicht en doeltreffendheid van Athena, het doorzettingsvermogen en strijdlustigheid van Artemis, de stille kracht en rust van Hestia, de toewijding van Hera, de flexibiliteit van Persephone, de zorgzaamheid van Demeter en het creatieve en verleidelijke talent van Aphrodite. Ik ben een combinatie van Artemis en Aphrodite, strijdlustig, creatief en zakelijk verleiden.

Naar huis
Na de workshop haastten velen van ons zich op de fiets met voor- en achterop een kinderzitje, een rugzak op de rug, boodschappen aan het stuur  naar huis.

Met de hartelijke groeten,

Jane  namens Agentschap NL Rijksoverheid

Gepubliceerd op het intranet

Advertenties