Yeahh! Morgen is het Internationale Mannendag! Henkie die jaar in jaar uit heftruckchauffeur is, kijkt uit naar zijn Mannendag 2013. Het evenement waar mannen elk jaar naar uitkijken en zich verheugen op die ene dag dat zij in de spotlights staan. In Amerika vindt jaarlijks op 19 november the International Men’s Day plaats.

Alle mannen verzamelen
In de oproep via Facebook staat met koeienletters: JIJ KOMT TOCH OOK! Speciale verrassingsact! Dresscode: Mannen in authentieke kleding  Nou, daar hoeft Henkie niet lang over na te denken. Die stoned-washed spijkerbroek met slijtage aan de onderkant en gaatjes bij de knieën moet dé winnaar zijn. Die donkergroene fleece vest waar de ritssluiting bijna van kapot is maakt het helemaal af. Ik ga winnen! Een beetje strong effects gel in die twee haartjes op je kale plaat! Af! Helemaal af! Niks meer aan doen, zegt Mari van de Ven op zijn vrouwelijkst en blaast op zijn make-up kwast.

Het event!
Wees er snel bij want voor iedere zitplaats is een lapdanseres gereserveerd.Give me more, more more, schreeuwt de DJ onder de opzwepende muziek. Het goudgele bier gaat met liters, nee wat zeg ik, meters over de toonbank. Een mysterieuze buikdanseres laat haar decolleté bedekt maar spreekt boekdelen. Er valt een spliksplinter nieuwe auto te winnen met een schrijf in en win. Een jaarabonnement op de Playboy  als troostprijs. Een motivationaltrainerttt- laat het joelend publiek lekker grommmmmennnn, brullen, dansen zoals mannen soms in het openbaar kunnen dansen. Lekker jezelf zijn hoor, roept de trainert loeihard door de overbelaste geluidsinstallatie. Het testosteron-gehalte is hoog. Mannen showen hun pijnlijke tattoo’s op de meest gevoeligste plekken en zeggen emotieloos bijna trots: deze is voor me moeder die vorig jaar aan kanker is overleden. Overal hoor je luid en zwaar gelach. Ze knikken begripvol. Ze nippen aan het bier en kijken naar de mooie OGEN van het vrouwelijk schoon in de bediening.

Henkie kijkt op zijn horloge! Shoettttt, het is vandaag vrijdag! Ik moest de kids ophalen. Hij haast zich, haalt de kinderen van de opvang en met twee zware boodschappentassen op de fiets met 2 kinderzitjes, door de regen om snel de aardappels op tijd te kunnen dienen voor zijn overwerkte vrouwlief die met de Metro op de bank zit een heerlijk sigaretje te roken.

“Hoe was jouw dag schat, kust ze Henkie gedag”. …ooh gewoon, niets bijzonders je weet wel, mannendag he, zegt Henkie.

Mannenemancipatie
Vrouwen zijn al zo lang bezig te emanciperen dat het lijkt alsof er geen einde aan komt. Een nieuwe trend is dat mannen nu moeten gaan emanciperen. Mannenemancipatie. Onder leiding van vrouwen…WTF? Ik ben de weg kwijt…

Mannen! Blijf lekker zoals je bent en kijk wat jij kan bijdragen om het leven samen leuker en ontspannender te maken…Wees niet de prins zoals je moeder je heeft opgevoed, wees de prins die zijn vrouw helpt, draagt en verzorgt op een lang en gelukkig leven, samen! Tegen die veeleisende vrouwen zeg ik dan: accepteer binnen je eigen grenzen, niet wat een ander ervan vindt. Wil je man of een kopie van jezelf in een ander geslacht? Waardeer en leer maar accepteer ook de manier waarop hij in het huishouden bijdraagt. Dus dat!

Met de hartelijke groeten,

Jane

Advertenties