Toen Jane Kuldipsingh, de nieuwe ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid van de gemeente Den Haag, de posters van Den Haag Inclusief zag hangen, werd ze meteen enthousiast. “Ik dacht: dit ben ik! Te leuk, te sterk, te enthousiast, dat is hoe werkgevers mij zien. En dat kan soms bedreigend overkomen. Met  deze campagne wordt werkgevers op een ludieke manier een spiegel voorgehouden.”

Jane, die in 1975 met haar ouders uit Suriname naar Den Haag kwam, is opgegroeid in het Haagse Laakkwartier. Uitsluiting is haar niet onbekend, vertelt ze: “Ik heb er zelf gelukkig nooit mee te maken gehad, maar ook in mijn omgeving hoor je helaas toch verhalen over discriminatie. We moeten natuurlijk wel oppassen dat we iets niet te snel discriminatie noemen. Maar als het voorkomt, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt, dan moet je het keihard aanpakken.

“Integratie komt van twee kanten”

Om uitsluiting op de arbeidsmarkt tegen te gaan, moet volgens de kersverse ambassadeur goed worden onderzocht wat er precies gebeurt aan de kant van de werkgever en wat er precies gebeurt aan de kant van de werkzoekende. Integratie komt immers van twee kanten en om een brug te kunnen slaan, moet je weten waar het precies misgaat. Jane: “Voor veel werkgevers maakt onbekend onbemind. Recruiters zouden bijvoorbeeld doortastender moeten zijn door breder te kijken naar de kandidaat dan enkel naar het CV.” Heel vaak brengt een sollicitant met een andere achtergrond volgens haar ook specifieke voordelen met zich mee. Die moet de werkgever echter wel kunnen en willen zien. Tegelijkertijd moet de werkzoekende die voordelen ook goed naar voren brengen.” Van een maatregel als anoniem solliciteren wil ze echter niets weten: “Het moet gaan om wat je kunt, niet om hoe je heet. Die naam heb je nou eenmaal.

“Als je iets aandacht geeft, dan gaat het vanzelf groeien”

Jane is pas drie weken actief als ambassadeur maar heeft hoge ambities. “Wethouder Kool heeft me aangesteld om een brug te slaan tussen Haagse werkgevers en jongeren die werk zoeken.” In haar nieuwe rol gaat ze echt het veld in, om stages, leerwerkplekken en banen in Den Haag te vinden. Daarbij is ze volkomen helder over de verwachtingen die ze van de jongeren heeft: “De eigen verantwoordelijkheid staat voorop in de zoektocht naar een baan. Volg dus de juiste richtlijnen bij solliciteren: maak een nette CV met foto, stuur een onderscheidende en foutloze brief en zorg voor een spetterende presentatie.

Dat het momenteel niet altijd even makkelijk is om aan een baan te komen, ervoer Jane zelf ook toen ze op zoek moest naar een nieuwe functie. Maar liefst 130 sollicitatiebrieven stuurde ze de deur uit. “Natuurlijk loop je een deuk op in je zelfvertrouwen als je wordt afgewezen, maar de aanhouder wint. Als je maar bereid bent om te leren van je afwijzingen. Mijn advies is dan ook: hoor je niets meer na een sollicitatie of word je om onduidelijke redenen afgewezen? Vraag naar de reden!” Haar belangrijkste tip: “Ga vooral niet op de bank zitten, maar sla je tentakels uit. Zet je talenten in voor de samenleving. Ga vrijwilligerswerk doen en bouw zo je netwerk uit.” Volgens haar kunnen jongeren een groot deel van de blokkades zelf weghalen: “Als je iets aandacht geeft, dan gaat het vanzelf groeien!”

Den Haag Inclusief

Met de hartelijke groeten,

Jane

Advertenties