Mahatma Gandhi 2 oktober 1869 Gandhi Jayanti

In het rijtje van iconen Martin Luther King, Nelson Mandela mag Mahatma Gandhi niet ontbreken.

Hij is één van ’s werelds bekendste mensen uit de geschiedenis. Met zijn inspiratievolle quotes en overtuigende uitspraken weet hij anno 2017 mensen te motiveren en mobiliseren. Hij was welbespraakt en sprak in prachtige plaatjes tot de verbeelding van velen.

Mahatma Gandhi is er al 69 jaar niet meer en nog steeds inspireert hij woordvoerders, speechschrijvers en politici met zijn spraakmakende quotes. Nog steeds zijn er Gandhi Walks en wordt de icoon jaarlijks herdacht en vereerd met bloemenkransen.

Maar wordt het niet eens tijd dat we datgene wat ons inspireert daadwerkelijk omzetten in daden? Of blijft het bij een dag en het-waait- weer-over-houding?

Be the change you want to see in the world

Neem bijvoorbeeld: “Be the change you want to see in the world”. Het staat prachtig als profielfoto of banner op je sociale media maar daar blijft het dan ook vaak bij. Heeft u zich weleens afgevraagd wat die change dan zou zijn in the world? Die change waar we allemaal naar hunkeren is wederom een perceptie van ieders interpretatie van verandering. Dan past deze quote beter: “Keep your thoughts positive because your thought become YOUR WORDS.

An eye for an eye makes the whole world blind

U bent geen Gandhi als u één dag per jaar geweldloosheid uitdraagt en de andere 364 dagen haatdragend en destructief misgunnend bent. De wereld is al blind. Blind van woede en revenge. Alleen al op Twitter wordt de onderbuik anoniem leeggegoten. Laat staan het acht uur journaal met het zogenaamde onafhankelijke objectieve nieuws. Gandhi is een way of life! Geweldloosheid doordrenkt in alle vormen die u zich kunt bedenken. Gebruik de qoutes naar hartenlust maar verwacht niet van mij dat ik u serieus neem. Your actions speaks louder than words, ook zo eentje.

If we are to reach real peace in the world, we shall have to begin with the children
Ik denk dat de gedachtegoed van Gandhi aan een pijnlijke langzame dood lijdt en aan het uitsterven is als we veel praten en niets doen. De jonge generatie heeft niks met oude iconen of nieuwe helden. We moeten onze kinderen onderwijzen. De beste guru’s zijn je ouders waarvan je veel kunt leren. Er is genoeg lesmateriaal te vinden op Youtube wanneer je ouders geen tijd hebben of zelf niet de know how hebben.

Wapen tegen geweld is het geschreven woord

Het mooiste wapen tegen geweld is het geschreven woord, met de pen, in dit geval je toetsenbord. Wat is er machtiger dan het zwaard? Deel jouw inspirerende quote van Gandhi en licht toe hoe jij het interpreteert en toepast in je leven.

Inspireer de wereld, deel het via sociale media en houd de gedachtegoed op deze manier van de Mahatma levend.

Het is dan ook Rumi die mij ook inspireert met zijn quoute: “Raise your words, not voice. It is rain that grows flowers, not thunder.”

Powered by Jane’s top 10 Gandhi Quotes

gandhi top 10 qu

  1. My Life is My Message
  2. In a gentle way, you can shake the world
  3. Speak only if it improves upon the silence
  4. The best way to find yourself is to lose yourself in the service of others
  5. Yes I am, I am also a Muslim, a Christian, a Buddhist, and a Jew
  6. The weak can never forgive. Forgiveness is the attribute of the strong
  7. You must not lose faith in humanity. Humanity is like an ocean; if a few drops of the ocean are dirty, the ocean does not become dirty
  8. If we are to reach real peace in the world, we shall have to begin with the children
  9. Whenever you are confronted with an opponent. Conquer him with love
  10. Truth is one, paths are many
Advertenties